ORCID

Få dit unikke forsker-id, ORCID, via DTUBasen

ORCID, Open Researcher and Contributor ID, er et internationalt udbredt og unikt forsker-id, som følger dig uanset arbejdssted, stillingsbetegnelse eller navneskift. ORCID bruges til at linke dig og din forskning.

ORCID-organisationen er international, åben, uafhængig og ikke-kommerciel og har støtte fra etablerede forlag, anerkendte universiteter og bevillingsgivere verden over, bl.a. DTU. Det blev etableret i 2012, og med udgangen af august 2014 var der tæt på 1 mio. registrerede ORCIDs på verdensplan.

DTU og ORCID
DTU er en del af det danske ORCID-konsortium og alle DTU-forskere opfordres til at registrere et ORCID og knytte det til deres profil i DTUBasen.

  • Opret et ORCID
    Du opretter et nyt ORCID ved at gå til din profil i DTUBasen og redigere dine personlige oplysninger, klikke på ORCID og derefter "Opret et nyt ORCID-id". Følg skærmdialogen og dit ORCID vil automatisk blive linket til din personlige DTUBase-profil og til DTU Orbit.
     
  • Link et eksisterende ORCID til din DTUBase-profil
    Har du allerede et ORCID, skal du blot linke dit ORCID til DTUBase-profilen ved at klikke på "Tilknyt et eksisterende ORCID-id."
     

Kontakt
Har du spørgsmål vedrørende ORCID-implementeringen på DTU, eller hvordan du får et ORCID, er du velkommen til at kontakte DTU Bibliotek på service@dtic.dtu.dk

PilDTUBasen, Personlig dataoversigt
PilLæs mere om ORCID på bibliotekets hjemmeside
PilDansk ORCID-konsortium
PilORCID-organisationen